Praktische informatie

Rijschool machtigen bij het CBR

Op de pagina van het CBR kun je alle informatie vinden die van belang zijn inzake het rijbewijs behalen. Onder andere is het van belang dat je de rijschool machtigt, zodat ik een examen kan reserveren voor jou. Klik hier om mij te machtigen. Na het inloggen met je eigen Digid en de keuze voor theorie of praktijk (indien je wilt dat ik je theorie reserveer, dien je deze ook aan te klikken), kies je voor "Zoek op CBR-opleidernummer". Mijn rijschoolnummer is: 7217G7.

Aan het machtigen van de rijschool zijn geen kosten verbonden.

 

Gezondheidsverklaring

Een praktijkexamen kan pas aangevraagd worden nadat je de Gezondheidsverklaring bij het CBR hebt geregeld. Deze kun je hier aanvragen. Deze gezondheidsverklaring is zeer zeker belangrijk want alle vragen dienen met NEE beantwoord te kunnen worden om te voorkomen dat je de medische molen ingaat bij het CBR. Wat een langere wachttijd tot gevolg heeft.

Vanaf 1 januari 2022 bedragen de kosten hiervoor € 41,50 en deze voldoe je via iDeal tijdens de aanvraag.

De opleider krijgt van het machtigen een melding, maar niet van de Gezondheidsverklaring.

Deze melding verschijnt pas bij het aanvragen van het examen. Dat kan dus voor vertraging zorgen als ik een examen aan wil vragen en de melding dan verschijnt dat er nog geen Gezondheidsverklaring is. Voorkom vertraging en zorg dat je de Gezondheidsverklaring zo snel mogelijk aanvraagt.

Vul de verklaring altijd naar waarheid in, niemand heeft er wat aan, jijzelf zeker niet, als er belangrijke zaken verzwegen worden.

Mocht het CBR een rijtest nodig vinden, rekent het CBR geen kosten, maar de rijschool rekent voor de huur van de auto en de tijd van de instructeur € 160.

Na afgifte van De Gezondheidsverklaring is deze 3 jaar geldig voor de aangevraagde categorie, vandaar mijn advies om deze zo snel mogelijk te regelen.

 

Plango

Ik werk met de app Plango, deze app zorgt ervoor dat jij als leerling geen les zult vergeten, want deze kun je altijd in de app terugvinden. En als je de meldingen aan laat staan, zal je de avond voorafgaand aan je les ook een herinnering krijgen. Je ziet in deze app ook hoeveel uur je al gereden hebt, altijd handig als je een pakket genomen hebt. Geen gedoe meer met papieren agenda's of losse kaartjes die kwijt kunnen raken. 

 

Online theorie leren

Vind jij het prettig om online te leren voor je theorie?

Vraag dan bij mij om de online Theoriebox, je kunt deze bij mij aanschaffen voor € 59.

- 25 hoofstukken die allen afsluiten met een toets

- 50 proefexamens

Je kan dus niks overslaan, haal je de toets niet, kan je niet naar het volgende hoofdstuk.

Je kunt een paar examens direct al maken, maar om verder te oefenen met de examens, welke exact gaan als bij het CBR, moet je eerst door de hoofstukken heen.

Persoonlijk vind ik (ondanks dat ik meer van de boeken ben) dit een heel fijn programma.

Bij interesse, contact mij dan via een van de mogelijkheden, na betaling ontvang je dan direct de code om in te loggen in je mail.