Nieuws

 

Mondkapje op blijft in examenvoertuig

17-03-2022
 

Het kabinet heeft op dinsdag 15 maart aangekondigd om de coronamaatregelen verder af te bouwen. Op 23 maart is het dragen van een mondkapje in het OV niet meer verplicht.

Toch blijft het CBR voorlopig vasthouden aan het dragen van een mondkapje voor alle inzittenden bij praktijkexamens, toetsen en rijtesten. Dit met het oog op de veiligheid van onze medewerkers, die dagelijks in een kleine gesloten ruimte hun werk moeten doen. Hierbij gaat het om gesloten voertuigen zoals auto, vrachtwagen, tractor en stuurhuis van een schip en/of simulator. De maatregel geldt in ieder geval tot 1 mei 2022. 

Veranderingen bij machtigen van opleider

21-03-2022
 

De regels voor het machtigen van opleiders zijn op maandag 21 maart veranderd om misbruik te voorkomen.

Als je al een rijbewijs hebt voor een bepaalde categorie, kun je voor die categorie geen machtiging meer geven voor het reserveren van praktijkexamens en toetsen. Dat laatste kan nog wel als je een autorijbewijs voor een automaat hebt en je praktijkexamen wilt doen voor een schakelauto.

Na het rijden van een toets in een bepaalde categorie komt de machtiging hiervoor automatisch te vervallen vanaf 21 maart. Wil je nog een toets doen in dezelfde categorie, moet je je opleider opnieuw machtigen.

Ongeldig

Als je rijbewijs ongeldig is verklaard, moet je praktijkexamen doen om het rijbewijs terug te krijgen. Als je in dat geval een opleider wilt machtigen, bel je de Klantenservice van het CBR via 088 227 77 00. De Klantenservice bekijkt dan of de machtiging kan doorgaan.